Zasto bas meni….?

Zasto bas meni da se desi da je veceras noc prelijepa, bas onakva kakvu ja volim….?
Zasto bas meni da se desi da mi veceras kao i sinoc bude predobro u gradu, da sjedimo kod Mileta i ispijamo omiljene sokove ( za promjenu nismo pili alkohol)…?
Zasto bas meni da se desi da mi niko od ukucana ne zvoca cijelo vece putem prokletog telefona kako bih se mogla sjetiti da imam i kucu… i da mi to dodatno poboljsa raspolozenje…….?
Zasto bas meni dodje veceras da pjevam pjesme Bijelog Dugmeta onako kako ih sigurno nikada do sada nisam pjevala! Odlicno! Onako usput ulicom…..?
Zasto bas ja da veceras probam bombone od kokosa sa rumom i da ih pojedem dosta i da mi tako dobro legnu …..?
Zasto da bas meni ova noc bude skoro pa savrsena….?

I na kraju naravno da zacinim sve ovo gore navedeno….

Zasto bas meni na povratku kuci padne na pamet da svratim tamo gdje cu ga sigurno vidjeti, i zasto bas ja da ga vidim, i zasto bas i on da vidi mene i da me gleda u oci a da me “ne vidi” da preleti pogledom moj pogled i onda se osvrce vidno uznemiren, i zasto bas ja da nemam moc citanja misli da vidim sta je mislio u tom trenutku i sta inace misli …. ?

I zasto bas ja opet da gnjavim i sebe i tebe, ovim pateticnim pricama…. ali taman se malo smirim i opet me nesto ili neko vrati na pocetak, kao da Bog ima neke planove sa mnom ….

Zasto bas meni…..

2 komentara

Komentariši