Zasto me uvijek poredi …

Ne shvatam kakvo zadovoljstvo ima moja majka u poredjenju mene sa drugim osobama. Cijeli mi je zivot takav, vidi kako ovaj ovo, vidi kako onaj ono.
Evo recimo jutros ulijece mi u sobu oko 10 ujutro, ja naravno u polukomatoznom stanju, najljepsem REM-u, a ona pocne pricati kako je kroz prozor vidjela moju prijateljicu koja je vec isla na pijacu i kako je M vrijedna djevojka i sl. i onda to sve zacini onim “Bas je ona fina!”!
Ja joj na to odgovorim:” Ok mama M je super cura! Da si ti mene probudila u 09 i rekla da odem na pijacu, ja bih to uradila, a posto nisi daj pusti me jos malo i eto!” i kao obicno ona odmah zavrsi tu nasu konverzaciju onim svojim “Ah ti i tvoja jezicina!”
Pa dobro majka mu stara sta meni fali? Jel ja to nisam fina?
I nije to samo jutros! Malo malo pa se ona sjeti nekog ko je uspjesan u nekim zivotnim poljima. A jel potrebno da kazem kako ja nimalo ne zaostajem za ljudima sa kojima me poredi? Cak sta vishe od nekih sam i bolja.
Valjda je to samo neka navika ili po njenom misljenju dobar pocetak konverzacije. Ili ovo za nju uopst nije poredjenje nego samo te ljude navodi kao primjer. Ali nikako da shvati, i pored svih mojih apela, da me to NAPROSTO IZLUDJUJE!

Baila Morena!

3 komentara

Komentariši